Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@05:18:15 GMT

زمستان فصل رشد زلزله ها؛آتشفشان دماوند فعال شده است؟

تاریخ انتشار: ۳۰ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۳۸۶۷۳۴

زمستان فصل رشد زلزله ها؛آتشفشان دماوند فعال شده است؟

‍‍‍‍‍‍

علی بیت اللهی رئیس بخش زلزله‌نگاری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفت و گو با  خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه زلزله ۴.۱ ریشتری روز شنبه  دماوند دقیقاً در همان محل زلزله‌ اردیبهشت ماه امسال به وقوع پیوسته است گفت: زلزله‌ای که شنبه رخ داده تنها یک ریشتر کمتر از زلزله اردیبهشت ماه بوده و هیچ ارتباطی به فعال شدن  آتشفشان کوه دماوند ندارد و ما به قطعیت این موضوع را رد می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: ممکن است فعالیت‌های آتشفشان دماوند لرزش‌هایی را ایجاد کند، اما این لرزش با میزان ۴.۱ ریشتر هیچ ارتباطی به آتشفشان کوه دماوند ندارد.

رئیس بخش زلزله‌نگاری مرکز تحقیقات راه ،مسکن و شهرسازی با بیان اینکه کانون زلزله روز گذشته در همان محل قبلی بوده است افزود: با بررسی‌های صورت گرفته این پس لرزه‌های زلزله قبلی نیست چرا که با توجه به گذشت زمان از زلزله اردیبهشت ماه اعلام می‌کنیم که این یک زلزله جدید برای شهر دماوند محسوب می‌شود و البته ممکن است پس لرزه‌هایی را در پی داشته باشد.

بیشتر بخوانید

افزایش تاب آوری شهر‌ها با افزایش استحکام زیرساخت‌ها

او توضیح داد: با توجه به فاصله ۱۷ کیلومتر‌ی از مخروط آتشفشان تمامی احتمالات در رابطه به فعال شدن آتشفشان رد می‌شود و ممکن است ما شاهد وقوع پس لرزه‌های کوچک تری باشیم و این پس لرزه‌ها در حدی است که تنها دستگاه‌های زلزله نگار آن را ثبت می‌کنند.

بیت الهی با بیان اینکه هم اکنون شایعاتی ایجاد شده که ممکن است در آینده نزدیک زلزله‌های بزرگ تری رخ دهد افزود: با توجه به آنکه از نظر فعالیت و رخداد، هر زمین لرزه متعادل باعث تخلیه شدن انرژی‌های زمین می‌شود باید اعلام کنم که تحت هیچ عنوان این موضوع درست نیست و این اظهار نظر را توسط هر شخصی که اعلام می‌شود کاملا رد می‌کنم.

رئیس بخش زلزله‌نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی توضیح داد: چنین چیزی را نمی‌توان با قاطعیت اعلام کرد، اما به دلیل آنکه انرژی‌های درونی زمین که ذخیره شده، با زلزله های خفیف آزاد شده احتمال وقوع زمین لرزه بزرگ‌تر رد می‌شود.

بیت الهی با بیان اینکه زمین لرزه یک علم است و دستگاه‌های بسیار قوی اندازه گیری در ایران وجود ندارد که بتوان آن را با دقت ارزیابی کرد گفت: با توجه به آنکه وقوع زلزله‌های قبلی باعث کمتر شدن تنش‌های زمین می‌شود؛ این احتمالات را به صورت کامل رد می‌کنم و مردم نباید به این حاشیه‌ها توجه کنند.

او با بیان اینکه همواره با وقوع یک زلزله به ویژه در گسل های اطراف دماوند ، بازار حاشیه برای فعال شدن آتشفشان دماوند داغ می شود گفت: منطقه دماوند دارای گسل های زلزله ای بسیار زیادی است و این موضوع که با وقوع یک زلزله کوچک به طور قطع یک زلزله بزرگ تر و با ریشتر بالاتری رخ می دهد مطرح می شود که این موضوع صحت ندارد .

بیت الهی توضیح داد: مردم در رابطه با زلزله زیاد به حاشیه ها و بحث هایی که توسط برخی از افراد مطرح می شود توجه نکنند چراکه همیشه در این ایام با وقوع یک زلزله کوچک اظهار نظر ها زیاد می شود و در این زمینه باید بگویم که با وقوع یک زلزله ۴ ریشتری تنها شاهد وقوع پس لرزه های کوچک تری خواهیم بود.

او با بیان اینکه برخی‌ها عنوان می‌کنند که زلزله بیشتر در پاییز و زمستان رخ می دهد گفت: طبق بررسی های که انجام داده ایم میزان زلزله‌های که در تابستان و بهار در اطراف تهران رخ داده بسیار بیشتر از زلزله‌های پاییز و زمستان بوده است و این موضوع هم به صورت کامل رد می‌شود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زلزله تهران شهر تهران وقوع یک زلزله پس لرزه پس لرزه ها زلزله ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۳۸۶۷۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند

مجله ساینس اخیراً مقاله‌ای علمی را منتشر کرده که در آن توضیح داده است گروهی از ستاره شناسان با انجام مطالعه‌ای بر روی قمر Io دریافتند که فعالیت‌های آتشفشانی در این قمر حداقل ۴.۵ میلیارد سال است که ادامه دارد.

این مجله به نقل از دانشمندانی که این مطالعه را انجام داده اند، می‌نویسد: ترکیب متقارن اتم‌های فرار در جو آیو، از جمله ترکیبات گوگرد و کلر، منعکس کننده تاریخچه فعالیت‌های آتشفشانی در این قمر است. ما نسبت این ایزوتوپ‌ها را اندازه گیری کردیم و دریافتیم که انتشارات صادره از آتشفشان‌های آیو حاوی سطوحی بسیار بالا از اشکال سنگین هر دو عنصر است و این نشان می‌دهد که آتشفشان‌های آیو از زمان‌های خیلی دور به شدت فعال بوده اند.

مطالعات انجام شده توسط دانشمندان نشان داد که انتشارات ناشی از آتشفشان‌های آیو حاوی نسبت‌های بی سابقه ایزوتوپ‌های سنگین عناصر "سولفور-۳۴" و "کلر-۳۷" است و حدود ۹۹.۹ ٪ از ذخایر اولیه این مواد از اعماق قمر آیو، در نتیجه فعالیت‌های آتشفشانی، به فصا پرتاب شده اند.

این نتایج توسط گروهی از دانشمندان آمریکایی و نیوزلندی به سرپرستی کاترین دی کلر دانشیار موسسه فناوری کالیفرنیا به دست آمد. این گروه قمر آیو را با استفاده از تلسکوپ میلیمتری ALMA در رصدخانه Liano de Chajnantor در صحرای اتاکامای شیلی زیر نظر گرفتند.

منبع: روسیا الیوم

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی علوم فضایی و نجوم

دیگر خبرها

  • «دماوند انرژی» چراغ تولید ۳ طرح پتروشیمی را روشن کرد
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • ایجاد مراکز مشاوره فعال برای حل مشکلات دانشجویان
  • فوران دوباره کوه «روآنگ» در اندونزی
  • انسداد ۱۶ حلقه  چاه غیرمجاز در مناطق «گلاهک» دماوند
  • دانشمندان سن آتشفشان‌ها را در قمر آیو تعیین کردند
  • ۱۵۵ کشته و زخمی در سیل و رانش زمین در کنیا
  • قلعه خواجه لرزید
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر شهرستان نقده را لرزاند